DK: a kormány egy kérdőívvel próbálja a tanárok ellen hergelni a szülőket

Belföld, 2022.12.02

Morálisan vállalhatatlan, hogy a kormány egy kérdőívvel próbálja a tanárok ellen hergelni a szülőket - mondta pénteki, online sajtótájékoztatóján a DK szóvivője.

Barkóczi Balázs közölte, több szülőtől is azt a tájékoztatást kapták, hogy egy kérdőív várta őket a Kréta rendszerben, amit "nemes egyszerűséggel csak szülői elégedettségi felmérésnek neveznek".

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: az utolsó kérdés egyértelművé teszi a kérdőív szándékát. Ez a kérdés úgy hangzik: "Kérjük jelölje, hogy egyetért-e Ön azzal, hogy a pedagógusok a tanulókat is bevonják a bérezésükkel kapcsolatos demonstrációkba" - emelte ki.

A képviselő azt állította, a kormány ezzel a próbálkozással nemcsak a tanárok ellen akarja hangolni a szülőket, hanem a saját gyermekeik érdekei ellen szeretné őket felhasználni.

Nemcsak a kérdőívet kellene visszavonni, hanem vissza kellene venni a kirúgott tanárokat, biztosítani nekik a sztrájkjogot és 45 százalékkal megemelni az alapilletményüket - jelentette ki Barkóczi Balázs.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!