DK: a kormányt nem érdekli a budapestiek, a magyarok egészségügyi ellátása

Belföld, 2021.02.06

A kormányt nem érdekli sem a budapestiek, sem a többi magyar egészségügyi ellátása - jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke a Dél-Budára tervezett új szuperkórház építésére kijelölt területen tartott szombati online sajtótájékoztatón.

Gy. Németh Erzsébet - aki Budapest humán területekért felelős főpolgármester-helyettese is - azt mondta: még "egy követ sem raktak le", de már az eredeti tervek kétszeresébe, akár 300 milliárd forintba is kerülhet a beruházás, amely legalább három évet csúszik a tervezetthez képest.

Az ellenzéki politikus a legnagyobb problémának azonban azt tartja, hogy szerinte "egy átlagos budapesti" nem fog ebbe a kórházba tömegközlekedéssel eljutni, a kórház "nem a magyaroknak, hanem a fideszes elitnek fog épülni".

Emlékeztetett: ezért javasolta a fővárosi önkormányzat a közfejlesztések tanácsának ülésén, hogy a Kelenföldi pályaudvar mellé épüljön fel az új kórház, de a kormány maradt az újbudai területnél. A kórházhoz vezető új közlekedési hálózat létrehozásáról szóló kormányhatározatot azonban nem tették közzé - jegyezte meg.

László Imre, Újbuda polgármestere, a DK egészségügyi szakpolitikusa úgy fogalmazott: ideje, hogy a kormány a "budapestiek orrára kösse", hogyan és mennyiért épül ki a kórházhoz vezető közlekedési hálózat, miből lesz finanszírozva, illetve megépül-e egyáltalán vagy "elég lesz helikopterleszállókat építeni a fideszes politikusok számára".

A kerületi polgármester azt mondta: nem történhet egyetlen kapavágás anélkül, hogy a tömegközlekedés és a megközelíthetőség rendszere nincs megszervezve.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!