DK: a Matolcsy-vezette jegybank is beismerte, hogy nagy a baj a magyar gazdasággal

Belföld, 2022.08.11

Mostanra a Matolcsy György vezette jegybank is beismerte, hogy nagy a baj a magyar gazdasággal és amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, addig maradni fog az "orbáni infláció" is - mondta a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Varju László azt mondta: a Magyar Nemzeti Bank 20 százalékos inflációt jósol a következő hónapokra, ez pedig azt jelenti, hogy - mint fogalmazott - "hiába döntöget 25 éves rekordokat az orbáni infláció, hiába van rezsiemelés és kormányzati megszorítások, ennél csak még nehezebb lesz az életünk az Orbán-kormánnyal".

A DK-s politikus feltette a kérdést, hogy ha a "valóságot mindig megszépítő Magyar Nemzeti Bank" is 20 százalékos inflációt jósol, mekkora lesz az a valóságban.

A DK szerint a hónapok óta tartó drágulás "az évtizedes forintgyengítés, a Fidesz gazdaságpolitikájának egyenes következménye", a magyar gazdaságot és a mindennapi életet "ma az orbáni infláció fojtogatja".

Varju László azt mondta: "Orbán miatt emelkednek az árak a boltokban", miatta ér kevesebbet a fizetés, a nyugdíj és szegényedik el Magyarország.

"Orbán Viktor tehát a magyarokkal akarja megfizettetni rossz kormányzásának árát, miközben saját fizetését gyorsan megháromszorozta" - fogalmazott a DK politikusa.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!