DK: az új államfőről a 2022-es választás után döntsön a parlament!

Belföld, 2021.08.05

Molnár Gyula DK-s országgyűlési képviselőjelölt újra benyújtja azt az alaptörvény-módosító javaslatát, amely lehetővé tenné, hogy az új köztársasági elnök személyéről csak a 2022-es választás után döntsön a parlament.

Az ellenzéki politikus, parlamenti képviselő szerdai, online sajtótájékoztatóján emlékeztetett, az indítvány néhány héttel meghosszabbítaná a jelenlegi államfő 2022. május 10-én lejáró hivatali idejét. Hozzátette, ez csak technikai megoldás annak érdekében, hogy a következő parlament dönthessen Áder János utódjáról.

Molnár Gyula hangsúlyozta, a csütörtöki hírek szerint a kormánypártok várhatóan Trócsányi László fideszes európai parlamenti képviselőt, volt igazságügyi minisztert jelölik köztársasági elnöknek, de korábban Kövér László házelnök neve is felmerült. A politikus úgy fogalmazott: Orbán Viktor miniszterelnök pár héttel azelőtt, hogy a magyarok a választáson "ítéletet mondanak róla és rendszeréről", öt évre akarja "bebetonozni" egy pártkatonáját a legmagasabb közjogi pozícióba.

"Az Orbán-rendszernek semmi köze nem lehet ahhoz, hogy ki lesz a köztársasági elnök az Orbán-rendszer bukása után" - foglalta össze véleményét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!