DK: csökkenteni kell a munkát terhelő adókat

Belföld, 2021.10.21

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a kormányt, hogy "az önkormányzatok elleni háború helyett" inkább a munkát terhelő adókat csökkentse.

A DK XVIII. kerületi polgármestere csütörtöki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Világgazdaság cikke szerint a kormány úgy készül felemelni a minimálbért, hogy közben elengedi az önkormányzatok legfőbb bevételét, a vállalkozások iparűzési adóját.

Ez azt jelenti, hogy a kabinet "ismét nem ad semmit", és úgy hajtja végre az egyébként vitathatatlanul szükséges és elkerülhetetlen minimálbér-emelést, hogy közben az önkormányzatokkal fizetteti meg ennek az árát - fogalmazott Szaniszló Sándor. Ez a kormány láthatóan csak úgy ad, ha a másik kezével kétszer annyit elvehet, és folytathatja a "kicsinyes bosszúpolitikát az ellenzéki vezetésű önkormányzatokkal szemben" - jelentette ki.

Hozzátette: ha a kabinet az önkormányzatok terhére valósítja meg a minimálbér-emelést, akkor az emberek kénytelenek lesznek az elmaradó közszolgáltatások pótlására költeni a fizetésemelésüket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!