DK: heteken belül összeroppanhat az egészségügy

Belföld, 2021.02.26

Az "összekapkodott" egészségügyi jogállási törvény miatt heteken belül összeroppanhat a járványkezelés és az egészségügy - állítja a Demokratikus Koalíció.

A DK egészségügyi szakpolitikusa pénteki, online sajtótájékoztatóján sajtóhírekre hivatkozva azt mondta, hogy csak Szegeden közel háromszáz orvos készül arra, hogy nem írja alá az új szerződését. Komáromi Zoltán úgy fogalmazott: azóta kiderült, hogy a Szegedi Tudományegyetem vezetése "listázással és fenyegetőzéssel akarja rávenni az orvosokat a szerződés aláírására".

Miközben már Orbán Viktor miniszterelnök is elismeri, hogy nyakunkon a harmadik hullám és nehéz hetek várnak ránk, a kormányt továbbra sem érdekli az egészségügyi dolgozók helyzete - jelentette ki a politikus.

A kabinet nem fogja fel, hogy egy világjárvány közepén nem szabad "bizonytalanságba kergetni" azokat a szakembereket, akiknek köszönhetően még működik az egészségügyi intézményrendszer - mondta Komáromi Zoltán. Úgy értékelt: ez történik, ha egy kormány úgy erőszakol át egy törvényt, hogy nem egyeztet érdemben az érintettekkel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!