DK: méltó fizetést a pedagógusoknak!

Belföld, 2021.06.21

A Demokratikus Koalíció (DK) azt ígéri, ha miniszterelnök-jelöltjük, Dobrev Klára alakíthat kormányt 2022-ben, méltó fizetést fognak kapni a pedagógusok.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese, oktatási szakpolitikusa hétfői online sajtótájékoztatóján hivatkozott a Pénzcentrum OECD-adatokon alapuló kutatására, amely szerint az egész Európai Unióban Magyarországon keresnek második legrosszabbul a pedagógusok a többi diplomáshoz képest. Magyarországon a középiskolai tanárok csak 70 százalékát keresik meg annak, amit átlagosan a diplomások, de a tanítók és az óvodapedagógusok fizetése még ennél is rosszabb - mutatott rá.

Kijelentette: a DK szerint felháborító és megdöbbentő hogy az Orbán-kormány "ennyire semmibe veszi" a pedagógusok munkáját és a jövő nemzedék nevelését.

"Amíg a Fidesz-kormány tagjai helikopterrel száguldoznak, jachtoznak és a VIP-páholyból nézik a focimeccseket, addig a magyar tanároknak arra sem futja, hogy leugorjanak egy napra a Balatonra" - fogalmazott. Arató Gergely azt is felháborítónak nevezte, hogy míg vadászati kiállításra, gyepszoláriumra és "egyéb úri passziókra" bőségesen költik a kormányzati milliárdokat, addig a tanárokat oly mértékben kiszolgáltatottá teszik és megalázzák a "semmi fizetéssel", hogy csoda, ha valaki ezek után még a pályán marad.

A DK szakpolitikusa azt ígérte: a 2022-es választások után a Dobrev Klára vezette új kormány a pedagógusok helyzetét is újra fogja gondolni, vonzóvá teszi a pályát a fiataloknak, és méltó fizetést fog adni azoknak, akik a következő generációkat tanítják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!