DK: ne költöztessék ki a Fóti Gyermekközpont lakóit!

Belföld, 2019.03.13

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy ne költöztesse ki a Fóti Gyermekközpontból az ott élő gyerekeket.

A DK frakcióvezető-helyettese, Arató Gergely szerdán budapesti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a parlament elé került a kereszténydemokrata Harrach Péter és Nacsa Lőrinc azon javaslata, ami állami földeket biztosítana Fót környékén a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat részére, miközben a gyermekközpont lakóinak ki kell költözniük eddigi otthonukból.

Kérdéses, hogy nem azért kell-e menniük a gyerekeknek, hogy az a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kapjon újabb területeket, amit a sajtóhírek szerint Kövér László házelnök "erősen támogat és protezsál" - tette hozzá.

Rónai Sándor frakciószóvivő úgy folytatta: a törvényjavaslatból nem derül ki, hogy a jelenleg Fóton élő, többségében hátrányos helyzetű és sérült gyermekek hogyan vehetik igénybe a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szolgáltatásait.

Kérdésre Arató Gergely kijelentette: a Demokratikus Koalíción belül semmilyen feszültséget nem okoz, hogy együttműködnek a Jobbikkal. Az Orbán-rendszer megdöntését, az "elnyomó és az embereket megnyomorító" kormányzat visszaszorítását, illetve a demokratikus jogok védelmét szolgáló ügyekben minden olyan politikai erővel együttműködnek, ami a magyar emberek érdekeit tartja szem előtt - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!