DK: Orbán maffiafőnökként viselkedik, amikor nem válaszol valódi kérdésekre

Belföld, 2020.01.09

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint megközelíthetetlen maffiafőnökökre és diktátorokra jellemző viselkedés az, hogy Orbán Viktor nem kíváncsi saját népe és az újságírók valódi kérdéseire.

A DK szóvivője erről azon a sajtótájékoztatón beszélt, amelyet csütörtökön a miniszterelnök évindító sajtótájékoztatóját megelőzően tartott Budapesten, a kormányfő hivatala, a Karmelita kolostor előtt.

Barkóczi Balázs azt mondta, Orbán Viktor újra úgy csinál, mintha kiállna az újságírók elé, miközben tudható, hogy évek óta nem válaszol valódi kérdésekre.

Az ellenzéki politikus úgy vélekedett, a kormányfő putyini mintára most eljátssza, hogy érdekli őt saját országa és az újságírók kérdései. Eközben folyamatosan bujkál, egyszer a parlament függönye mögé, most pedig a Karmelita kolostorba, annak érdekében, hogy csak jó előre egyeztetett kérdésekre kelljen válaszolnia.

Ebben a helyzetben a DK tíz olyan kérdéssel készült, amelyet a párt szerint biztosan senki nem tesz fel a miniszterelnöknek, és amelyekre eddig sem válaszolt és ezután sem fog.

A szóvivő által felsorolt kérdések: "Miért él nyomorban több mint negyedmillió nyugdíjas? Miért a Gyurcsány-kormány emelte utoljára, több mint tíz éve a családi pótlékot és a nyugdíjminimumot? Miért nem hirdetik ki az országos egészségügyi válsághelyzetet? Miért nevezik klíma hisztinek a klímakatasztrófát? Összesen mennyi pénzt vittek külföldre határon túli stadionokra és akadémiákra? Miért lehet Budapesten orosz kémközpont? Miért nem szavazzák meg a családon belüli erőszak ellen az Isztambuli Egyezményt? Miért nem tartja be a törvényeket a felcsúti akadémia, és adja ki a Demokratikus Koalíció által kiperelt számlákat? Miért magasabbak a lengyel, a cseh, a szlovák és lassan a román bérek is a magyarnál? Milyen érzés a leggazdagabb magyarnak lenni?

A sajtótájékoztató közben a DK aktivistái a kérdéseket tartalmazó táblákat emeltek a magasba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!