DK: újra létre kell hozni a Környezetvédelmi Minisztériumot!

Belföld, 2021.09.09

A Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje azt ígéri, hogy amennyiben ő alakíthat kormányt 2022-ben, akkor újra létrehozza a Környezetvédelmi Minisztériumot.

Dobrev Klára csütörtöki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, a klímakatasztrófa elkerülése az elkövetkezendő időszak egyik legfontosabb célkitűzése, nemcsak Magyarország, de az egész emberiség számára.

Az EP-képviselő úgy fogalmazott: a Németországot és Belgiumot sújtó árvizek, az amerikai és ausztrál erdőtüzek, a szeszélyes időjárás, ami gyakorlatilag tönkreteszi a magyar mezőgazdaságot, mind annak a jele, hogy elkerülhetetlenül sodródunk a klímakatasztrófa felé. Azt is kijelentette, hogy évente sok ezer magyar ember hal meg az egyre elviselhetetlenebb nyári hőhullámok miatt. Úgy tűnik, hogy a kormány itt is visszafelé halad, ahelyett, hogy támogatná a megújuló energiaforrásokat, megadóztatja azokat. Köveket, betont, térkövet rak le mindenhova, ahelyett, hogy zöldítene - bírált. Hozzátette, a kabinet "tönkretette a környezet- és természetvédelmi hatóságot".

Dobrev Klára elmondta, kezdeményezte, hogy a DK parlamenti képviselői nyújtsák be újra azt a klímatörvény-javaslatát, amelyet szakértőkkel együtt dolgoztak ki.

A törvénynek ki kell mondania, hogy a következő kormány számára elsődleges prioritás a klímakatasztrófa elkerülése - közölte. A legfontosabb a károsanyag-kibocsátás csökkentése, miközben az iskolákban oktatni kell a környezetvédelmet - jelentette ki. A politikus leszögezte azt is, hogy meg fogják védeni a "Fidesz által kipusztítani akart fákat".

Végül azt ígérte, hogy sokkal intenzívebb és felkészültebb beszélgetéseket folytatnak majd azokkal a civil szervezetekkel, amelyeknek legfontosabb célja a Föld megvédése.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!