DK: vissza kell venni a "fideszes milliárdosoktól" az uniós támogatások előlegeit!

Belföld, 2022.12.03

Vissza kell venni a "fideszes milliárdosoktól" a várhatóan nem beérkező uniós támogatások magyar kormány által kifizetett előlegeit - hangoztatta Rónai Sándor, a párt EP-képviselője szombaton a Demokratikus Koalíció (DK) Facebook-oldalán közzétett videójában.

Az ellenzéki politikus közölte: az Európai Bizottság a napokban tette közzé azt a javaslatát, hogy a Magyarországnak járó több ezer milliárd forintos uniós támogatás kifizetését függesszék fel az Orbán-kormányok tizenkét éves "lopása" miatt.

Rónai Sándor elmondása szerint az EU által finanszírozott projektekhez szükséges forrásokat a magyar kormány meg szokta előlegezni a magyar adófizetők pénzéből, hogy majd utólag, a beérkező uniós pénzekből pótolja ki ezeket az állami költségvetésben.

"Vagyis, ha nem érkeznek meg az uniós támogatások, akkor a Mészáros Lőrincnek és a többi fideszes milliárdosnak már kiutalt pénzekkel együtt az uniós pénzek duplán hiányoznak majd a magyar emberek zsebéből" - mutatott rá.



A Demokratikus Koalíció szerint azonnal vissza kell venni a magyar emberek zsebéből kifizetett uniós támogatási előlegeket. Ezt a pénzt a magyar kis- és középvállalkozások rezsitámogatására kell fordítani, mert a rezsiválság miatt tönkremehetnek, és így rengetegen veszíthetik el a munkájukat - mondta Rónai Sándor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!