Dr. Hertelendy magisztrális gyógyszerkészítményeinek kulisszatitkai

Belföld, 2020.08.25

Rengeteg ember küzd valamilyen egészségügyi panasszal. Ahelyett, hogy mindenféle terméket kipróbálnánk az adott problémára, fontos, hogy észszerűen vásároljunk, és ha tehetjük, magisztrális gyógyszerkészítményeket alkalmazzunk, mint amilyenek a Dr. Hertelendy termékei.

A következő pár sorban az egyedi gyógyszertár történetéről, fő profiljáról tudhatsz meg többet.  

A magisztrális gyógyszerkészítmények eredete

A legtöbb ember a magisztrális gyógyszerkészítmény kifejezés hallatán általában az orvos által felírt krémekre gondol. Az orvos mellett a gyógyszertáraknak is megvan a joguk ahhoz, hogy egyedi receptek alapján saját termékeket készítsenek, ez gyakorlatilag a privatizáció előtti időkben elterjedt szokás volt. A magánosítást követően viszont egyre több gyógyszertár vált valamely kereskedelmi lánc tagjává, így a saját készítésű gyógyszerkészítmények a háttérbe szorultak.  

A Dr. Hertelendy ott segít, ahol tud - a kezdetek

Minden saját készítésű készítménynek kell, hogy legyen története, így a Dr. Hertelendynek is sajátos történelme van. Amikor egy szájsebész ismerős a fogászati alapanyagok piacán már nem kapott érzéstelenítő gélt, akkor Dr. Hertelendy megalkotott egy “zsibbasztó zselét”, amelynek neve a Dentanest gél volt. Ha érdekelt vagy hasonló szakterület készítményeiben, akkor keresd fel a Dr. Hertelendy fogászati gyógyszerkészítményeit.  

Amikor a felhalmozódott munka már túl sok volt, ekkor technológiai átalakulásra volt szükség, és a manuális készítést felváltották a laboratóriumi körülmények. A szülők patikájában, Hajmáskéren új “gyártóállomás” született, ahol a növekvő igényeket is ki tudták szolgálni.  

Miért éppen a Dr. Hertelendy?

Feltehető a kérdés, hogy van-e értelme saját készítésű krémeket csinálni, amikor “Dunát lehet rekeszteni” az ehhez hasonló termékekkel. Nos, Dr. Hertelendy szívesen tevékenykedik ezen területen, ráadásul szívügyének tartja az egyes tünetek professzionális kezelését, valamint azt, hogy a termékek tiszta gyógyszerkönyvi alapanyagokból készüljenek. Nem is beszélve arról, hogy egy kellő szakértelemmel elkészített krémmel akár többféle tünet is kezelhető.  

A Dr. Hertelendy készítmények típusai

A vállalat profilja igen színes, hiszen valamennyi probléma kezelésében segédkeznek. Például a termékek a kéz- és bőrápolás, valamint a babaápolás területén is jeleskednek. De az ekcéma, fejbőrproblémák, illetve az izom- és ízületi panaszok enyhítését is támogatják. Ezenkívül megtalálhatóak még fogászati termékek, valamint különböző “tematikus” csomagajánlatok is.  

Természetesen a termékek nem helyettesítik a megfelelő orvosi szakvéleményt, így a kockázatokról és a mellékhatásokról olvasd el a betegtájékoztatót, vagy kérdezd meg kezelőorvosod, gyógyszerészed!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!