Egészségházat és óvodát adtak át Sajóbábonyban

Belföld, 2021.10.17

Európai uniós és hazai forrásból, 168 millió forintból megújult a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóbábony egészségháza és tagóvodája, a két létesítményt vasárnap adták át.

Egészségházat és óvodát adtak át Sajóbábonyban Az eseményen Varga Judit igazságügyi miniszter hangsúlyozta: hiszünk az erős nemzetek Európájában, amelynek építőkövei az erős helyi közösségek, a családok.

Beszélt arról, hogy fejlődik az ország, a városok, a községek, a falvak. Borsodi kötöttségére utalva úgy fogalmazott: jó látni, hogy itt megmaradt a "józanság, itthon még helyén van az emberek esze, szíve, öröm látni, hogy a közösségek erősek".

A miniszter gratulált Sajóbábonynak ahhoz, hogy sikerrel vett részt a támogatást nyújtó pályázaton, ehhez az Európai Unió is hozzájárult. Jó látni, hogy a település dinamikusan fejlődik - jelentete ki.

Kitért arra, hogy a koronavírus-járvány új korszakot nyitott mindenkinek. A kormány ebben a nehéz, válságos időszakban nem a családok, a kis- és középvállalkozások megadóztatásában, a megszorításokban látta a kivezető utat, hanem a munkahelyteremtésben, a beruházások ösztönzésében és az adók csökkentésében - mutatott rá.

Ennek köszönhető, hogy Magyarországnak Európában elsőként sikerült kilábalnia a vírus okozta válságból, és sikerült ledolgoznia a gazdasági visszaesést. Ez a siker valamennyiünk érdeme, Magyarország erős közösségeinek érdeme - hangoztatta a tárcavezető. Hozzátette: olyan országban élünk, ahol a munka érték.

Megfogalmazása szerint az ország 2010-ben a siker útjára lépett. Ahhoz, hogy ez a siker folytatódjon, mindannyiunkra szükség van, Magyarországot csak közösen tudjuk a fejlődés útján tartani, és tovább erősíteni - mondta Varga Judit.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Egészségházat és óvodát adtak át Sajóbábonyban Egészségházat és óvodát adtak át Sajóbábonyban Egészségházat és óvodát adtak át Sajóbábonyban Egészségházat és óvodát adtak át Sajóbábonyban
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!