Egymilliárdos támogatást kap Gyula, háromszázmilliósat Békés városa

Belföld, 2021.07.08

Gyula több mint egymilliárd forintot kap egy belterületi út, Békés városa pedig háromszázmilliót a szakrendelő felújítására hazai fejlesztési forrásból.

Kovács József (Fidesz) országgyűlési képviselő a gazdaság újraindítását célzó egyedi fejlesztési támogatásokról szóló kormányhatározatról csütörtökön az MTI-nek elmondta: négy évtizede esedékes Gyulán a Tiborc utca felújítása. Ez gazdaságilag és turisztikailag is jelentős útvonal, hiszen a várost elkerülő nemzetközi főútról ezen keresztül lehet eljutni a turisztikai központba, a szállodákhoz, apartmanokhoz.

Görgényi Ernő (Fidesz-KDNP), Gyula polgármestere közölte, három éve elkészítették az út felújítási, kiviteli és engedélyes terveit is.

Nem egyszerű aszfaltozás lesz, hanem egy közműcserével, a közvilágítás áthelyezésével és a csapadékvíz-elvezető rendszer kialakításával együtt járó komplex felújítás - hangsúlyozta.

A beruházás során a meglévő, ám balesetveszélyes merőleges parkolók helyett párhuzamosakat alakítanak ki, és egy körforgalmat is létesítenek - sorolta.

A polgármester hozzátette, a közbeszerzést hamarosan kiírják, reményei szerint még idén elkezdődhet a munka.

A békési önkormányzat által az MTI-hez eljuttatott közleményben Kálmán Tibor (Fidesz-KDNP-Jobboldali Összefogás Békésért) polgármester azt írta: a korábbi években energetikailag korszerűsítették a szakrendelőt, most a 300 millió forintból a belső burkolatokat cserélik ki és korszerű belső szellőztetőrendszert alakítanak ki. A projekt előkészítését megkezdték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!