Éjszakába nyúlóan oltottak Szegeden

Belföld, 2021.05.01

Éjszaka fél 12-ig oltottak Szegeden a Vasas Szent Péter utcai rendelőintézetben kialakított oltóponton.

Koronavírus - Oltás Szegeden
Péntek reggel derült ki, hogy 100 ezer Pfizer vakcinát vehetnek fel az oltásra vágyók országszerte, óriási volt az érdeklődés az amerikai/német vakcina iránt. A fővárosban és Szegeden is hosszú sorok kígyoztak pénteken egész nap az oltópontok előtt, hiszen gyorsan híre ment, hogy Pfizer/BioNTech vakcinát vehetnek fel az érdeklődők, akik regisztrálnak az eeszt.gov.hu oldalon. A regisztrációs honlap az operatív törzs tájékoztatása szerint a rendkívüli terheléses támadás miatt vált elérhetetlenné, azonban soron kívül intézkedtek a helyreállításáról. Minden esetre a tumultus óriási volt és annak ellenére, hogy órákat kellett várni adott esetben, rengetegen éltek a lehetőséggel Szegeden is, ahol információink szerint egészen éjszaka fél 12-ig tartott az oltakozás.  

A sorban állók türelmesen vártak, úgy tudjuk, hogy Szegeden a Vasas Szent Péter utcai rendelőintézetnél, ahol még este 9 után is több százan várakoztak, szinte mindenkinek jutott Pfizer vakcina, csak 16 embernek nem.  

Szombaton újra lehetett időpontot foglalni, azonban a Pfizer/BioNTech vakcinája már elfogyott így az érdeklődők a kínai Sinopharm, illetve a brit/svéd AstraZeneca oltásokra iratkozhattak fel. Ahogyan képeinken is jól látszik, szombatra már csökkent az oltási kedv és 12 óra előtt sem a Török utcai Tüdőgondozó Intézet előtt, sem a Vasas Szent Péter utcai rendelőintézet előtt nem volt senki. Úgy tudjuk, hogy utóbbi helyen már csak a kínai Sinopharm vakcinából maradt elérhető védőoltás, ez azonban közel sem mozgatta meg annyira az embereket, mint a Pfizer. Szerkesztőségünk ezúton is köszöni az oltópontokon helytálló egészségügyi személyzet és a katonák heroikus munkáját.
(Webrádió)

Galériánk

Koronavírus - Oltás Szegeden Koronavírus - Oltás Szegeden Koronavírus - Oltás Szegeden
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!