Elbocsátási moratóriummal védené a munkavállalókat a Jobbik

Belföld, 2019.09.19

Elbocsátási moratórium bevezetésével védené a magyar dolgozók munkahelyét Stummer János Jobbik-alelnök, aki csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette: felvetését országgyűlési határozati javaslatként a törvényhozás elé terjesztette.

Elmondta: az indítvány elfogadása esetén a 250 főnél többet foglalkoztató vállalatok csak abban az esetben bocsáthatnának el magyar állampolgárságú alkalmazottakat, ha munkavállalóik között tíz százaléknál alacsonyabb az Európai Gazdasági Térségen kívülről érkezettek aránya. Először a külföldit küldjék haza oda, ahonnan hozták, utána jöhet, ha nincs más választás, a magyar családapák és családanyák elbocsátása - fogalmazott Stummer János.

Az ellenzéki politikus arról beszélt: az amerikai gazdaság lassul, Németország második negyedéves teljesítménye "pocsék", a kínai GDP-adat pedig 27 éve a legrosszabb, mindez pedig arra mutat, hogy "nyakunkon a következő gazdasági válság". Hozzátette, több magyarországi nagyvállalatnál műszakátszervezések, elbocsátások mutatják, hogy "valami nincsen rendben", azaz nem sok jóval kecsegtet a jövő a bérből és fizetésből élő magyar családoknak, különösen, hogy "az ország tele van a multinacionális cégek által betelepített és a kormány által beengedett gazdasági bevándorlókkal".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!