Elemző: egyre többen próbáltak meg élni a családvédelmi akcióterv lehetőségeivel

Belföld, 2019.09.08

A népességfogyás nem a múlt, hanem a jelen és a jövő problémája, amire minden felelős politikai vezetésnek valamilyen módon reflektálnia kell - mondta a Nézőpont intézet elemzője az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Tóth Erik hangsúlyozta: Orbán Viktor miniszterelnök közel félórás beszéde a budapesti demográfiai konferencián összefoglalta a magyar jobboldali nemzetépítési stratégia legfontosabb pontjait és kijelölte a jövőbeli cselekvések irányát is.

Hozzátette: az a jobboldali gondolat, amely a családokat helyezte mind a gazdaságpolitika, mind a családtámogatási rendszer középpontjába, egyre népszerűbb Magyarországon. Ez abban is megmutatkozik, hogy a családvédelmi akcióterv bejelentésének hatására egyre többen próbáltak meg élni a lehetőségekkel - mondta.

Az elemző arról is beszélt, hogy az elmúlt 3-4 évben a közös gondolkodásnak köszönhetően a visegrádi országok mindegyikében hoztak valamiféle gazdasági, politikai vagy társadalmi intézkedéseket annak érdekében, hogy a demográfiai kérdést orvosolni tudják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!