Elfogadták Székesfehérvár költségvetését

Belföld, 2019.02.15

Több mint 66 milliárd forintos főösszeggel fogadták el Székesfehérvár költségvetését a város közgyűlésének pénteki ülésén.

A rendeletet 17 igen és 2 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők.

A javaslat vitájában Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester elmondta: a 66,4 milliárd főösszegű büdzsé 25,1 milliárdos saját bevételt tartalmaz, amely a város gazdaságtörténetét tekintve rekordmértékű, a csaknem 20 milliárdos iparűzési adóból és további helyi adókból származik.

Üzemeltetési feladatokra, intézményfenntartásra, az önkormányzati hatáskörű alapszolgáltatásokra csaknem 30 milliárd forintot fordít idén a város, miközben több mint 33 milliárd forintnyi fejlesztést fog megvalósítani - tette hozzá.

Megjegyezte, hogy több ellenzéki és kormánypárti javaslat is bekerült a költségvetésbe. Örömének adott hangot, hogy magánszemélyeknek továbbra sem kell helyi adót fizetniük.

Márton Roland (MSZP) sokallta a város adóerő-képessége miatti elvonást, ugyanakkor stabilnak nevezte a költségvetést, amely komoly fejlesztéseket tartalmaz. Úgy vélte, a városvezetés túl sokat fordít propagandára, rendezvényszervezésre, a profi sport támogatására, szerinte a közösségi közlekedésre, az egészségügyre, az oktatásra vagy béremelésekre kellene inkább a forrásokat elkölteni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!