Eljött a környezetbarát csomagolások kora!

Belföld, 2020.09.22

Sajnos még mindig nagyon sokan vannak, akik nem hisznek a klímaváltozásban. Ugyanakkor egyre többen hisznek, sőt egyenesen szembesülnek vele és negatív következményeivel.

Allinpackaging.hu Sok esetben mégsem annyira kézzelfogható ez az egész számunkra. A sarki jég olvadása olyan távolinak tűnik, és szerencsére nem vagyunk sem tornádók által, sem sárlavinák által sújtott ország. Ugyanakkor egyre komolyabb aszállyal kell szembenézzünk évről évre, ráadásul szemétlerakóink szeméthegyei csak úgy nőnek ki a földből. Ezek már kézzelfogható közelségben lévő következményei az ember környezetszennyezésének.

Mindenki tud tenni a környezetszennyezés visszaszorítása ellen, ki többet, ki kevesebbet. Szerencsére már van választásunk akkor is, ha csomagolóanyagról döntünk, ugyanis eljött a környezetbarát csomagolóanyagok kora!

Választhatunk újrahasznosított csomagolást

Míg korábban szinte mindenhol csak a sima műanyagot láttuk, addig mára szerencsére ez már megváltozott. Ma már van választási lehetőségünk, ha műanyag csomagolóanyagra van szükségünk. Eldönthetjük, hogy hagyományos műanyag vagy újrahasznosított anyagból készült műanyag csomagolóanyagot vásárolunk-e.

Azzal, hogy újrahasznosítottat választunk, a gyártók felé is azt jelezzük, hogy van igény ezekre a termékekre. Ahogy nő a kereslet, úgy lesz egyre több műanyag újrahasznosítva, és egyúttal egyre olcsóbbak is lesznek ezek a termékek. Manapság már szinte minden csomagolóanyagnak megvan az újrahasznosított alternatívája, így miénk a döntés.

Ha rendezvény, akkor: cukornád, fa, PLA

Egy-egy nagyobb rendezvényen komoly logisztikai feladat lenne az összegyűjtés, ha mindenki fém evőeszközökkel étkezne. Ráadásul a nem eldobható tányérokkal komoly mosogató brigádra is szükség lenne, hogy egy rendezvény után tisztán lehessen eltenni az étkészletet. És egyébként is ki tart hatalmas mennyiségű étkészletet rendezvények miatt? Nem csoda, hogy a műanyag evőeszközök és tányérok terjedtek el.

Viszont ezek egyeduralmának is vége! Az Allinpackaging.hu-nál kapható környezetbarát termékek között biztosan megtalálja az igényeinek megfelelő eszközöket! Immár cukornádból is készülnek tányérok, melyek teljesen lebomlanak természetes úton. Emellett ott vannak a PLA termékek is (pl. szívószál, pohár), melyek biológiai úton (hő hatására) lebomló növényekből előállított “műanyagok”. És akkor ott vannak még a természetes, fa evőeszközök is.  

Gyorsétkezdébe a cukornáddal és a fával

Ha benézünk egy gyorsétkezdébe, láthatjuk, hogy (főleg az elviteles ételek esetén) rengeteg hulladék keletkezik, főleg a csomagolóanyagokból. De itt is van már több kiváló alternatíva. Azt például tudta, hogy a kiszállításra használt “műanyagszerű” dobozok nem újrahasznosíthatóak? Erre alternatívaként már ott vannak a cukornádból készült dobozok. És persze itt is jó választás a fa evőeszköz.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!