Elkezdődött a jelzőlámpák finomra hangolása az Algyői úton

Belföld, 2020.11.02

Az elmúlt napok tapasztalatai alapján megtörtént az első igazítás az Algyői úton átépített csomópont közlekedési rendjében. A cél továbbra is a szegedi közlekedők előnyben részesítése.

Algyő lámpa 47-es
Végéhez közeledik az Algyői út–Ladvánszky utca–Baktói utca–Diadal utca forgalmas csomópontjának átépítése, már csak kiegészítő munkák vannak hátra. A beruházás során olyan korszerű jelzőlámparendszert építettek ki, amely kamerákkal figyeli a forgalmat, és annak alakulásától függően irányítja a közlekedést. A vakokat és gyengénlátókat pedig szöveges instrukciókkal segíti az úton való átkelésben. A jelzőlámpák már működnek, jelenleg a finomhangolásuk zajlik. Ezután nem kell majd az autósoknak hosszú perceket várniuk arra, hogy a mellékutcákból kihajtsanak az Algyői útra. A gyalogosok és a kerékpárosok pedig biztonságosan tudnak átkelni a főúton.

A 47-esen új jelzőlámpás átkelőhelyet alakítottak ki a régihez közel, a Diadal utca torkolatának másik oldalán. Ezenkívül a szervizúton, a Diadal, a Baktói és a Ladvánszky utcán is van jelzőlámpás átkelőhely. Fontos változás, hogy a Baktói utca közvetlenül az Algyői útba torkollik, szemben a Diadal utcával. Az is a fejlesztés eredménye, hogy az Algyői útról a Ladvánszky utcába balra kanyarodó helyi járatú autóbuszok előnyben részesülnek.

Több helyen módosult a közlekedés rendje a csomópontban. A főútról külön sávból lehet balra kanyarodni a Diadal utcába. Nem lehet viszont a városból kifelé hajtva balra kanyarodni a Baktói utcába – oda csak szemből, a Diadal utcából, illetve Algyő felől, a 47-esről jobbra, kis ívben kanyarodva lehet behajtani. A Diadal utca torkolatán áthaladó szervizútról pedig tilos kikanyarodni a főútra.
(Webrádió)

Galériánk

Algyő lámpa 47-es Algyő lámpa 47-es
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!