Ellenzék: az Alkotmánybíróság állítsa meg az ország kifosztását!

Belföld, 2021.04.29

Az ellenzéki szövetség a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló törvény kihirdetését követően közös beadvánnyal fordul az Alkotmánybírósághoz annak érdekében, hogy semmisítse meg a törvényt és "állítsa meg az ország kifosztását".

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd által jegyzett - az MTI-hez csütörtökön eljuttatott - közleményben azt írták: elfogadhatatlannak tartják, hogy az Orbán-kormány a "2022-es választási vereségtől félve alkotmányellenesen kimenekíti strómanjainak a közvagyont".

Úgy fogalmaztak: a "kormány propagandája színtiszta hazugság", az egyetemek átszervezése nem a felsőoktatás színvonaláról szól, hiszen tény, hogy Európában a legnevesebb egyetemek állami fenntartásban működnek. "Ez egyszerű pénz- és hatalommentés, semmi több" - szögezték le.

Az ellenzéki szövetség tagjai kiemelték: ha az Alkotmánybíróság ismét bebizonyítja, hogy a "hatalom bábja", legkésőbb a 2022-es kormányváltás után visszaadják az embereknek a közvagyont.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!