Ellenzéki pártok: Orbánék vinnének mindent, ami az állami vagyonból még mozdítható

Belföld, 2021.04.22

"A leghatározottabban nemet mondunk az állami vagyon kimentésére" - hangsúlyozta az "ellenzéki szövetség" csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd által jegyzett közleményben azt írták: a leghatározottabban elítélik a "rezsim átmentését célzó lépéseket, a közvagyon, az adóforintok fideszes magánzsebekbe juttatását". "Egyúttal a leghatározottabban tiltakozunk minden, a magyar emberek érdekeivel szemben meghozott döntés ellen" - szögezték le.

A hat ellenzéki párt szerint Magyarország privatizációja új szintre lépett azzal, hogy az Orbán-kormány már "törvénybe foglalná a közpénzlopást és az állami vagyon kimentését".

Rámutatnak arra, hogy a parlament elé benyújtott törvényjavaslatok között a Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszterhez tartozó, 36 oldalas salátatörvény mindenki számára egyértelműen fogalmaz: a "kivezetésre szánt" állami vagyon mielőbbi privatizációja érdekében létrehozza a Maradványvagyon-hasznosító Zártkörűen Működő Részvénytársaságot, amelynek feladata "a stratégiainak nem minősülő vagyonelemek állami tulajdonból történő, gyors, költségtakarékos és hatékony" kivezetése lesz.

Az ellenzéki szövetség szerint, "Orbánék - folytatva a koronavírus-járvány második hullámában megkezdett, több százmilliárd adóforintot kitevő magánosítást - vinnének mindent, ami az állami vagyonból még mozdítható".

"Jövőre visszavesszük az országot az uralkodó elittől" - fogalmaztak, hozzátéve: "visszaállítjuk a demokratikus jogállamot, a független igazságszolgáltatást, a közvagyont pedig visszaadjuk a magyar embereknek!".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!