Ellenzi a munka törvénykönyve módosítását a Mi Hazánk

Belföld, 2022.11.16

Ellenzi a munka törvénykönyvének tervezett módosítását a Mi Hazánk Mozgalom, mert az szerintük nem a dolgozók, hanem a multinacionális cégek érdekeit szolgálja.

Szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Lantos János, a párt munkaügyi kabinetjének elnöke arról beszélt: elfogadhatatlan a számukra, hogy megszűnjön az a kitétel, amely szerint hét szabadnapjával a dolgozó rendelkezik, azt pedig különösen felháborítónak tartják, hogy a törvénymódosítás után végkielégítés nélkül lehetne elbocsátani a megváltozott egészségügyi állapotú munkavállalókat.

Orbán Viktor miniszterelnök bár gyakran beszél a munkaalapú társadalomról, ezek csak szavak - fogalmazott Lantos János, hozzátéve, az elmúlt 12 évben egy, a hirdetett elvektől nagyon távol álló, a nagyvállalatok érdekeit szolgáló "urambátyám-rendszert épített ki a Fidesz".

Pártja nevében arra szólította fel a kormányt, hogy álljon el ezen változtatások bevezetésétől, "különféle figyelemfelhívó akciókat" helyezve kilátásba arra az esetre, ha mégis megteszik ezt a lépést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!