Elosztották a kulturális, ifjúsági és turisztikai támogatási kereteket

Belföld, 2021.07.07

A városi közgyűlés kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottsága szerda délutáni ülésén elfogadta az idei kulturális, ifjúsági, valamint a turisztikai támogatási keretelosztásáról szóló előterjesztéseket.

Szegedi városháza
Az idei kulturális támogatási keretösszeg 13 millió forint. A 32 pályázó minimum 50 ezer forintra, de legfeljebb 400 ezer forintra kérhetett támogatást. Voltak hiányosan beadott kérelmek, ezek automatikusan kiestek a támogatotti körből. Főként kulturális rendezvények megrendezésére, illetve kiadványok megjelentetésére, koncertek, kiállítások megtartására pályáztak szegedi kulturális szervezetek, melyek zömét támogatásra érdemesnek tartotta a bizottság.

Az ifjúsági támogatási keret összege az idén 7 és fél millió forint, aminek felhasználására 26 pályázat érkezett. A teljes igényelt összeg elmaradt a rendelkezésre álló összegtől, hiszen csak 6810000 ezer forintra nyújtottak be igénylést. Főleg nyári táborok, ifjúsági programok megrendezésére kértek pénzt szegedi egyesületek és alapítványok. Az idegenforgalmi támogatási keret volt a legkisebb, hiszen mindössze 4 millió forintot oszthatott szét a bizottság. A beérkezett pályázatok forrásigénye ezt meghaladta, hiszen összesen 5.240.000 forintra pályáztak az érintett szervezetek.  

Első körben az Idegenforgalmi Tanácsadó Testület tett javaslatot a pénz elosztására, ám adminisztrációs hiba miatt 760 ezer forinttal több pénzt osztottak fel. A bizottság ezt korrigálta, és végül pontosan 4 millió forintot ítélt oda 14 szervezetnek. Sokan kértek támogatást weboldal fejlesztésére, illetve turisztikai célú rendezvények megtartására. A pályázatokon eredményesen szereplő szervezeteket az önkormányzat illetékes irodája rövidesen levélben értesíti arról, mennyi támogatást nyújt számukra a város.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!