Időjárás
meteoblue
TV műsor

Elutasították a DK feljelentését Rákay Philip budavári önkormányzati lakásának ügyében

Belföld, 2022.01.11

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) elutasította a Demokratikus Koalíció (DK) feljelentését, amit a párt Rákay Philip médiaszereplő, televíziós műsorvezető budavári önkormányzati lakása miatt tett.

A DK pártigazgatója keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Rákay Philip és felesége korábban egy 24 négyzetméteres, VIII. kerületi, földszinti lakást vásárolt, amit napokon belül elcseréltek egy hatvan négyzetméteres budavári önkormányzati lakás örökbérleti jogára. Sebián-Petrovszki László hozzátette, hogy a budai lakásért havi 39 ezer forint bérleti díjat kell fizetniük.

Hangsúlyozta, hogy a VIII. kerületi lakás korábbi tulajdonosa ezután visszavásárolta az ingatlant attól, akivel a műsorvezető és neje elcserélte azt a bérleti jogért. "Ez egy klasszikus ingatlanpanamának tűnik", a BRFK határozata szerint azonban ez nem számít bűncselekménynek - mondta a képviselő, aki szerint "ez kicsiben megmutatja a Fidesz-ország működését, amíg a Fidesz marad, addig maradni fog ez a következmények nélküliség".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!