Emmi: folytatódnak a tárgyalások az egészségügyben

Belföld, 2018.03.02

A héten ismét tárgyalóasztalhoz ült az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyi államtitkársága, az ágazati reprezentatív szakszervezetek és stratégiai partnereik képviselőivel - tájékoztatta az Emmi pénteken az MTI-t, hozzátéve: a tárgyalások a jövő héten folytatódnak.

Közleményük szerint a legutóbbi sztrájktárgyaláson az államtitkárság vállalta, hogy a közalkalmazott háziorvosoknál, házi gyermekorvosoknál, valamint az ezen praxisokban dolgozó közalkalmazott szakdolgozóknál, közalkalmazott iskolaorvosoknál a bértábla hatályának kiterjesztéséről szóló javaslatát a kormány elé terjeszti. A felek megállapodtak abban is, hogy a 2016. szeptember 20-án aláírt megállapodásban rögzített további tárgyalandó témakörökben elért eredményeket áttekintik.

A tárgyalópartnerek azt kérték az államtitkárságtól, hogy a következő fordulóban tárgyalják meg az alapellátó védőnők és a közalkalmazott fogorvosok bérhelyzetét. A sztrájktárgyaló partnerek jelezték továbbá, hogy szeretnék áttekinteni a gazdasági, műszaki- ügyviteli és fizikai munkakörben dolgozó munkavállalókat illető felmérést is - olvasható az Emmi közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!