ENSZ-javaslat - Szijjártó: a migráció rossz és megállítható

Belföld, 2018.03.12

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarország - az ENSZ-szel ellentétben - úgy gondolja, hogy a migráció rossz és megállítható.

Szijjártó Péter a Világpolitikai változások, Magyarország előtt álló kihívások címmel a magyar ENSZ-képviseleten rendezett fórumon, hétfőn mondott beszédében kiemelte: Magyarország az ENSZ globális migrációs csomagjáról folytatott vitában azt az alapvélekedést kérdőjelezi meg, hogy a migráció jó és megállíthatatlan. Az ENSZ szerint ez az alap, így ezt nem is lehet megvitatni, de Magyarország szerint igenis meg kell vitatni ezt az állítást, mert a migráció rossz és meg kell állítani - jelentette ki.

A külügyminiszter felidézte: az elmúlt két és fél év európai eseményei világosan mutatják, hogy a migráció rossz, ezt a sikertelen társadalmi integrációs folyamatok és a terrorfenyegetettség növekedése bizonyítja.

Kiemelte: Magyarország bebizonyította, hogy a migráció megállítható, megépítette a kerítést, megvédte a határt.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a világnak és az ENSZ-nek tiszteletben kell tartania, hogy minden országnak joga van a szuverenitása, biztonsága és identitása megtartásához, ezt semmilyen nemzetközi nyomásgyakorlás nem vitathatja el.

Arról is beszélt, hogy az országgyűlési választáson is a fő választóvonal a táborok között ott húzódik, hogy ki migrációellenes és ki migrációpárti.

A külügyminiszter arra biztatta a fórumon megjelent magyarokat, hogy vegyenek részt a választáson, mert - mint mondta - a magyar nemzet valamennyi tagjának véleménye számít, függetlenül attól, hol él.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!