EP-választás - Orbán: arra kérem a magyar embereket, menjenek el szavazni és mutassuk meg Brüsszelnek május 26-án (2. rész)

Belföld, 2019.03.24

    A kormányfő arra is kitért a rádióinterjúban, hogy elvesztette felsőházi többségét a kormánykoalíció a hollandiai tartományi választásokon, amiről azt mondta: az európai szocialisták csúcsjelöltjének, a "Timmermans nevű, buborékban élő embernek" a pártja "akkorát bukott, mint az ólajtó", elveszítette az emberek bizalmát.

Eközben azonban Frans Timmermans Budapestre és más európai fővárosokba jár, hogy "kioktasson bennünket demokráciából, miközben otthon az emberek éppen útilaput kötöttek a pártja talpára" - mondta.

Orbán Viktor szerint, ha az EU folytatja azt, hogy "politikai elfekvőnek használja" a fontos uniós döntési pozíciókat, és a saját hazájában megbukott embereket küldenek Brüsszelbe, azzal nem növelik az emberek bizalmát az EU iránt, hanem radikálisan csökkentik. "Ilyen Timmermans-típusú embereknek, akiket otthon elzavarnak a választópolgáraik, azoknak nem szabad pozíciót adni Brüsszelben, mert ezzel az egész EU-s együttműködést gyengítjük le" - fogalmazott.

Az EP-választásig hátralévő két hónapról Orbán Viktor azt mondta: "kicsit dühösek ránk Brüsszelben" az uniós migrációs tervekről szóló kormányzati tájékoztató kampány miatt, mert "lelepleztük, mire készül Brüsszel". De muszáj emlékeztetni az embereket arra, hogy néhány hete például az EP-ben, a magyar baloldali képviselők szavazatával is, elfogadták, hogy a következő hétéves költségvetési ciklusban emeljék háromszorosára a migrációs alap büdzséjét - fejtette ki.

Ezért a feladat most az - közölte a miniszterelnök -, hogy folyamatosan tájékoztassák az embereket, mire készül Brüsszel, "nem szabad meghátrálni, megijedni".

Orbán Viktor azt várja, hogy az EP-választás után "egy új Európa felépítésében aktív magyar részvétellel jöjjenek szebb idők".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!