Érpatakon átadták a Magyar Falu Programban elsőként felújított szabolcsi bekötőutat

Belföld, 2019.12.14

Érpatakon adták át a Magyar Falu Programban elsőként felújított Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bekötő utat szombaton.

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára átadó beszédében kifejtette, a közúthálózat megfelelő állapota alapvetően befolyásolja az ország, a térségek és az adott települések gazdasági fejlődését, a helyiek életminőségét.

A magyar kormány nagy erőfeszítéseket tett a több évtizedes lemaradás felszámolása érdekében, ezért is indították be a Magyar Falu Programot, amelynek keretében az Újfehértó-Nagykálló útvonalról Érpatakra vezető bekötőutat újították fel 5,5 kilométer hosszon, mintegy 493 millió forintért - hangsúlyozta Mosóczi László.

Elmondta, az évtized végéig mintegy 6 ezer kilométer útszakasz rendbetétele készül el, összesen 755 milliárd forintból. Az idén több mint 220 kilométernyi útszakasz újult meg 26 milliárd forintból - fűzte hozzá.

Simon Miklós (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, három évtizedet vártak az érpataki bekötőút rendbetételére, amely XXI. századi technológiának megfelelően készült el. Azon túl, hogy a biztonságos közlekedést segíti elő a most átadott út, a helyiek munkába járása is könnyebb lesz - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!