EU-tisztújítás - Fidesz: a bevándorláspártiak folytatják a magyar biztosjelölt elleni támadást

Belföld, 2019.11.14

A bevándorláspártiak folytatják a magyar biztosjelölt elleni támadást - közölte a Fidesz az MTI-vel azt követően, hogy az EP-frakciók koordinátorai egyelőre nem tudtak megállapodni a csütörtökön meghallgatott magyar biztosjelölt kinevezésének jóváhagyásáról.

A kormánypárt közleményében hangsúlyozta, Várhelyi Olivér EP-szakbizottsági meghallgatása egyértelművé tette, hogy nem szakmai, hanem politikai támadás folyik a magyar biztosjelölt ellen. "Ugyanazok a bevándorláspártiak támadják a magyar biztosjelöltet, akik eddig támadták a magyar bevándorláspolitikát" - írták.

A Fidesz úgy fogalmazott, "lehangoló látni a magyar ellenzéki európai parlamenti képviselők agresszív és példátlan áskálódását a magyar jelöltek - korábban Trócsányi László, majd Várhelyi Olivér - ellen".

"Gyurcsányné, a momentumos Cseh Katalin, a szocialista Ujhelyi István, a jobbikos Gyöngyösi Márton a többi bevándorláspártival együtt mindent megtesznek, hogy a magyar jelölt kinevezését megakadályozzák, ezúttal sem a magyar érdekeket képviselik" - fejtette ki a kormánypárt.

Az EP szóvivőjének tájékoztatása alapján az EP-frakciók koordinátorai egyelőre nem tudtak megállapodni a csütörtökön meghallgatott magyar biztosjelölt kinevezésének jóváhagyásáról. Várhelyi Olivér így írásbeli kérdéseket kap, amelyekre jövő hétfőig kell válaszolnia.

Várhelyi Olivér meghallgatásán azt mondta, az előírásoknak megfelelően függetlenül kívánna dolgozni uniós biztosként, nem fogadna el utasítást egyetlen kormánytól sem, kizárólag az Európai Unió irányvonalát követné. Közölte, bővítési és szomszédságpolitikai biztosként hídszerepet kívánna betölteni a főbb uniós intézmények, illetve a környező országok között.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!