TV műsor

Európai perbeszédversenyt nyertek ELTE-s hallgatók

Belföld, 2019.05.27

Az ELTE hallgatói első helyezést értek el a Hágában megrendezett Telders európai perbeszédversenyen - közölte a felsőoktatási intézmény hétfőn az MTI-vel.

A közleményben azt írták, az ELTE áprilisban a Jessup nemzetközi jogi perbeszédversenyen is első helyezést szerzett, ezzel a világ első olyan egyeteme lett, amely egy évben mindkét versenyt megnyerte.

Az ELTE csapata a korábbi években már nyert egyéni díjat, valamint kiváló pontszámokkal jutott tovább a legjobb csapatok közé, azonban ez az első alkalom, hogy a magyar csapat - Balogh Dóra, Máté Dávid, Schultz Balázs és Tóth Franciska - a döntőben mérethette meg magát és legyőzte a korábbi években többször is bajnoki címet szerzett University of Leiden csapatát - emelték ki.

Hozzátették, a versenyen az alperesi oldal elnyerte a legjobb alperesi szóbeli szereplésért járó első díjat, Tóth Franciska kapta a legjobb szónok díját, a csapat felperesi oldala pedig hetedik helyezett lett.

A magyar versenyzőket Kajtár Gábor, a nemzetközi jogi tanszék adjunktusa és Sulyok Katalin tanársegéd készítette fel a múlt héten 42. alkalommal megrendezett perversenyre, ahol a csapat az elődöntők során Hollandia, Franciaország, Bulgária és Törökország ellen mérkőzött meg. A döntőben a csapatnak az alperesi oldalon kellett érvelnie - ismertették.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!