Évértékelő - Orbán: a magyarok ismét hisznek a jövőjükben (2. rész)

Belföld, 2019.02.10

    "A brüsszeli fiókok tele vannak tervekkel, és ha esélyt kapnak rá, elő is rántják őket. Brüsszelben már elkészült és bevetésre készen áll az a hétpontos munkaterv, amellyel az európai választások után Európát bevándorlókontinenssé akarják alakítani" - mondta. Kötelező kvótát akarnak, gyengíteni akarják a tagállami határvédelmi jogokat, Soros György meg is hirdette, célja a migránsok védelme, az akadályt pedig ebben a nemzeti határok jelentik - sorolta, hozzátéve: terítéken van a migránsvízum is, az EP megszavazta a bevándorlást segítő szervezetek támogatásainak növelését, azokra a tagállamokra pedig, amelyek nem engedelmeskednek, pénzbüntetést akarnak kiszabni.

Orbán Viktor azt is mondta, hogy a bevándorlóországokban keresztény-muszlim világ jön létre folyamatosan zsugorodó keresztény aránnyal. Azonban "nekünk, közép-európaiaknak még megvan a saját jövőnk" - hangsúlyozta, kijelentve ezért: a kormány bevándorláspolitikája szilárd marad, "nix ugribugri".

Ezzel kapcsolatban az európai baloldalt a spekulánsok, a világpolgárság, a világkormányzás és a világmigráció élharcosának, a nemzetek, a család és a keresztény életforma "sírásójának" nevezte. "A harc nyílttá vált, mióta a bevándorláspárti hadak élére Soros György egy Timmermans nevű szocialistát állított. Ő vezeti a bevándorláspárti politikusok listáját. Erről szól az európai választás, erre készül Brüsszel. Mi pedig arra készülünk, hogy a bevándorláspárti többséget megállítsuk" - fejtette ki.

Kitért rá: olyan Európát akarunk, amely tiszteletben tartja az országok, népek saját jövőjéről hozott döntéseit és elfogadja, hogy mi, közép-európaiak a magunk útját akarjuk járni. Egész Európában egyre kevesebb gyerek születik, a nyugatiak erre a bevándorlással válaszolnak: "amennyi hiányzik, annyi jöjjön be", és akkor rendben vannak a számok - magyarázta.

Kijelentette: nekünk azonban nem számok kellenek, hanem magyar gyerekek, és a bevándorlás fegyverletételt jelent.

A kormányfő emlékeztetett: családügyben nemzeti egységet hoztak létre, 1 millió 350 ezren vettek részt az erről szóló nemzeti konzultációban, és 80 százalék támogatta a kormány családpolitikáját.

Megjegyezte, 9 év alatt megduplázták a családok támogatását, ami arányaiban a legmagasabb Európában.

Orbán Viktor hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be, amelyről azt mondta: "ez a magyarok válasza és nem a bevándorlás".

Kifejtette: bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását. Minden 40 év alatti nő, aki első házasságát köti, 10 millió forint kedvezményes kölcsönben részesülhet. A törlesztést az első gyermek érkezésekor három évre felfüggesztik, a második gyermek érkezésekor újból három évre felfüggesztik, és a tőketartozás harmadát nem kell visszafizetni. Ha harmadik gyermek is születik, a kölcsön további részét teljes egészében elengedik.

Bővítik a csok kedvezményes hitelét. Jelenleg a kétgyermekes családok 10, a három és több gyermeket családok 15 millió forint kamattámogatott kölcsönt vehetnek igénybe új lakás vásárlására. A jövőben a két- és többgyermekes családok a hitelt használt lakások vásárlására is felhasználhatják.

Közölte: eddig a harmadik és minden további gyermek születése esetén egymillió forintot vállaltak át a nagycsaládosok jelzáloghiteléből. Most már a második gyermek születésekor egymillió forintot, a harmadik gyermeknél 4 millió forintot, minden további gyerek születésekor újabb egy-egymillió forintot vállalnak át.

Kitért rá: azok a nők, akik legalább négy gyermeket szültek és neveltek, életük végéig mentesülnek az szja fizetése alól.

Azt is mondta: elindul a nagycsaládosok autóvásárlási programja. Legalább hétszemélyes új autó vásárlását támogatja a kormány: a legalább három gyermeket nevelő családok 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapnak.

Orbán Viktor arról is beszélt, megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást. Három év alatt 21 ezer új bölcsődei férőhelyet létesítenek. Az év végéig ebből megépítenek 10 ezret, 2020-ban és 2021-ben pedig további 5, illetve 6 ezret. Ez azt jelenti, hogy 2022-re minden szülő, ha akarja, bölcsődébe viheti a gyermekét.

Hetedik pontként említette, hogy bevezetik a nagyszülői gyedet, így ha a szülők így döntenek, a nagyszülők is gyeden maradhatnak helyettük.

Bejelentette a középiskolai nyelvoktatás korszerűsítését, közölve: minden középiskolás a 9. és a 11. tanév nyarán kéthetes külföldi nyelvtanfolyamon vehet részt a kormány költségén.

Beszámolt továbbá arról, hogy a kormány döntése értelmében 700 milliárd forintot fordítanak egészségügyi fejlesztésekre, ideértve a budapesti centrumkórházak megépítését is.

Évértékelője végén úgy összegzett: Magyarország megvédésére és országépítő munkára hív mindenkit. A rendőrök és a katonák biztos kézzel védik a határt, épül az új magyar hadsereg, képviselőik Brüsszelben állják a sarat, lassan 5 millió magyar dolgozik, a szomszédos országok pedig "tisztelnek bennünket" - sorolta, megjegyezve: "már csak egy kis jókedv és némi humor hiányzik, de arról majd a magyar ellenzék gondoskodik".
"Az igazi nagy utazás még vár a magyarokra, és a legnagyobb győzelmek még csak most jönnek. (...) Magyarország mindenek előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött. Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!" - zárta beszédét Orbán Viktor.

Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke köszöntőjében kiemelte: 1999 óta találkoznak ilyen formában. Felidézte a 20 évvel ezelőtti beszédet, akkor - mint mondta - 300-an lehettek, azóta egyre többen szeretnének bejutni, ennyien még soha nem voltak. Kitért közelmúltbeli amerikai látogatására, ahol az amerikai elnök beszédét az ellenzék - ha olykor savanyú arccal, de - többször is megtapsolta. Szerinte Magyarországon is lehetne közös pont, ez nem más, mint a vágyott, megszületett és megszületendő gyermekeknek együtt örülni.

FOTÓ
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!