Évértékelő - Szélesítené, bővítené, átalakítaná a bejelentett juttatásokat a Jobbik

Belföld, 2019.02.11

Szélesítené, bővítené, átalakítaná és bizonyos pontokon visszafogná a miniszterelnök előző napi évértékelőjén bejelentett juttatásokat a Jobbik - erről Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke beszélt hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Szerinte kilenc év kormányzás után "nettó ciki" a bölcsődei helyek számának bővítését ígérni, hiszen azt az első cikluséban meg kellett volna tennie a kormányzatnak, ugyanakkor üdvözölte a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bővítését, utalva arra, hogy ezt már számos alkalommal javasolta pártja.

Kifogásolta azonban, hogy felső határ híján akár százmilliós villák is épülhetnének a csokból. Azt is mondta, hogy ismét társadalmi csoportok szembeállításával próbálkozik a kormány az szja-kedvezménynél, hiszen 37 ezer embert segítenek, miközben több százezer embert nem.

Hiányolta a vasárnap elhangzottakból egy bérlakás-program gondolatát, a jelzáloghitel-támogatás helyett pedig általános bankügyi felülvizsgálatot nevezett szükségesnek, amely nem egy-két, hanem akár tízmilliós könnyebbséget is hozhatna az érintetteknek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!