Farkas Örs: "házhoz ment a pofonért" a Jobbik a bíróságra

Belföld, 2020.10.22

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivőjének közlése szerint "házhoz ment a pofonért a Jobbik a bíróságra".

A szóvivő csütörtökön a Facebook-oldalán emlékeztetett arra: tavaly a Jobbik Magyarországért Mozgalom beperelte, mert még elemzőként azt állította 2019 februárjában, hogy "az országgyűlési választások óta a párt elvesztette a tagságának csaknem felét". Ahelyett, hogy kiálltak volna a nyilvánosság elé és rámutattak volna arra, hol tévedett - tette hozzá -, a bíróságra mentek. "Függetlenül attól, hogy az általam tett állítás nyilvános információkon alapuló logikus következtetésére épült (mellesleg ez egy elemző dolga)" - írta Farkas Örs.

Farkas Örs közölte: a párt "könnyedén nyert" ellene első fokon. Kiemelte továbbá: már ott jelezte, hogy a Jobbik soha nem tett közzé olyan hiteles adatokat, amelyek cáfolnák az általa elmondottakat.

Úgy fogalmazott: "Az elsőfokú bírósági döntés birtokában a jobbikosok szerteszét kiabálták, hogy mekkora hazugságokat állítok, és mindenféle kamuoldalak cikkeivel alátámasztva próbáltak lejáratni a közvélemény előtt." A győri másodfok viszont "most helyretette az ügyet" - tudatta. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője szerint mivel a párt soha nem igazolta az általa elmondottak ellenkezőjét, senki nem tudhatja, hogy mi is a valóság ebben a kérdésben. Hiába kérték, hogy cáfolják meg állítását, még itt sem történt meg - jegyezte meg.

Farkas Örs azt írta: megérti, hogy "nem törik össze magukat, hiszen évek óta küszködnek azért, hogy fenntartsák a látszatot saját képességeiket illetően". A tagság létszámának pontosságával kapcsolatban felhívta a figyelmet arra is: "ez az a párt, amelyben arra nem képesek, hogy a bírósági nyilvántartásokban időben átvezessék a változásokat".

Ha már nem fognak elnézést kérni az elmúlt másfél év pereskedése és "álszent okoskodásuk" miatt, legalább azt megtehetnék, hogy tisztességesen tájékoztatják a közvéleményt a párt állapotáról, "nehogy véletlenül még egyszer könnyes szemmel kelljen futniuk a bíróságra" azért, mert valaki "megsértette a jóhírnévhez való jogukat" - írta bejegyzésében Farkas Örs.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!