Fazekas Sándor: 3,5 milliárd forint értékű fejlesztés történt 2010 óta a karcagi Kátai kórházban

Belföld, 2018.03.02

Az elmúlt években 3,5 milliárd forint összértékű fejlesztés valósult meg a karcagi Kátai Gábor kórházban, és mintegy félmilliárd forintos további beruházás jelenleg is folyamatban van - mondta a földművelésügyi miniszter a nagykunsági gyógyítóintézményben tartott sajtótájékoztatóján pénteken.

Fazekas Sándor, aki a térség országgyűlési képviselői posztját is betölti, kifejtette: ennek köszönhetően a kereken százezer ember ellátását biztosító kórház főépülete teljes egészében megújult, majd a mellékszárnyak, kiegészítő épületek felújításával folytatódott a munka, továbbá értékes diagnosztikai és műtőberendezéseket szereztek be.

A kórház látványos fejlődése, és európai színvonalúvá vált betegellátása annak a széleskörű összefogásnak az eredménye, amelynek eléréséért sokan dolgoztak.

Mindezt azért kell hangsúlyozni, mert vannak, akik "sima, mindennapi politikai haszonszerzésből" cáfolják ezeket az eredményeket, elég csak Lukács László György jobbikos parlamenti képviselő felelőtlen kijelentéseire gondolni - jegyezte meg Fazekas Sándor. A miniszter kitért rá: a Jobbik politikusa például hiányolja azt, hogy kevés orvos dolgozik a kórházban.

A miniszter kijelentette: a szakemberek egy része valóban más országokban keresett munkát, pótlásuk azonban a kormányzati intézkedéseknek tulajdoníthatóan folyamatos. Több szakember volna azonban, ha Lukács László György családi cégén keresztül az elmúlt években nem foglalkozott volna célirányosan azzal, hogy orvosokat közvetítsen többek között ebből a térségből is külföldre - hangsúlyozta Fazekas Sándor. Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat elnöke, a térség fideszes országgyűlési képviselőjelöltje azt sorolta fel, hogy a kórház, azaz egészségügy fejlesztése mellett az élet más területein - közlekedés, oktatás, városrehabilitáció - milyen közérzetjavító beruházások készültek el az elmúlt években.

Nagyné László Erzsébet, a kórház főigazgatója az elhangzottakat azzal egészítette ki, ha az intézményben nem is volt annyi közalkalmazott szakorvos, amennyi kellene, közreműködőkkel mindig sikerült pótolni a hiányt. Így például közreműködők segítségével 2016 óta van a kórházban vesekőzúzás, így az érintett betegeknek nem kell elutazni a gyógyításért Debrecenbe vagy Szolnokra - mutatott rá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!