Fegyveres postarabló ellen emeltek vádat Kecskeméten

Belföld, 2020.12.21

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki május 21-én Szegeden pisztollyal felfegyverkezve akart kifosztani egy postát, majd két nappal később egy virágboltot rabolt ki - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

Gyugyi Csilla főügyész azt írta: a vádirat szerint a jogász végzettségű szegedi vádlott alkoholproblémákkal küzdött, ami miatt pszichiátrián is kezelték. A gyógyszereit azonban nem szedte, italozása miatt megromlott a házassága, 2020 márciusában pedig elbocsátották a munkahelyéről.

Miután a tartalékait felélte, a férfi kétségbeesésében úgy döntött, hogy rablással szerez pénzt. Május 21-én délelőtt az otthonában engedély nélkül tartott pisztollyal, napszemüveget, szájmaszkot viselve megjelent egy szegedi postán. Odalépett az egyik ügyfélablakhoz, a pisztolyt rászegezte az alkalmazottra és pénzt követelt tőle. A három ott dolgozó nőnek azonban végül sikerült kimenekülnie az épületből, így a vádlott zsákmány nélkül távozott.

Két nappal később a vádlott szájmaszkot viselve egy szegedi virágüzlet alkalmazottjára fogott pisztolyt, és felszólította, hogy adja át a bevételt. A sértett a pénztárgépből odaadott ötezer forintot, de közölte, hogy több pénzt nem ad. Közben az üzlet hátsó részéből a másik alkalmazott felhívta a segélyhívót, amit a vádlott észrevett és elsietett a helyszínről.

A rendőrök a vádlottat még aznap elfogták egy söröző teraszán, majd a lakásán lefoglalták a rablásokhoz használt fegyvert és a hozzá tartozó lőszereket.

A letartóztatásban lévő vádlottat a főügyészség közfeladatot ellátó személy sérelmére, fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérletével, fegyveresen elkövetett rablás bűntettével, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!