Felmentette a bíróság az egyik szegedi önkormányzati cég korábbi vezetőjét a rongálás vádja alól

Belföld, 2018.12.12

Felmentette a bíróság szerdán a Szegedi Vásár és Piac Kft. korábbi vezetőjét a Mars téri piac egyik pavilonja áthelyezésével elkövetett rongálás vádja alól. Az ítélet nem jogerős.

A ruházati cikkeket árusító butik tulajdonosa pótmagánvádlóként jelentős értékre elkövetett rongálás miatt indított pert az önkormányzati cég vezetője ellen a Szegedi Járásbíróságon.

A város és az önkormányzati cég konzorciuma uniós támogatást nyert a legnagyobb szegedi piacnak helyet adó Mars tér rekonstrukciójára. A város felmondta az árusítóhelyekre vonatkozó bérleti szerződést, majd miután a felszólítások ellenére a terület kiürítése nem történt meg, pert indított ennek érdekében.

Mielőtt azonban az ügyben jogerős ítélet született volna, a vádlott cégvezető 2009 novemberében szerződést kötött négy elárusítóhely - köztük a pótmagánvádló pavilonjának - áthelyezésére. Bár lényegesen egyszerűbb lett volna a pavilonok bontása, ehelyett a vádlott a többletköltségeket is vállalva az áthelyezés mellett döntött, és a kivitelezővel abban állapodott meg, hogy a munkálatokat lehetőség szerint a pavilon állagsérelme nélkül hajtsák végre.

A bíróság megállapította, a kivitelező cég a szerződés aláírásával felelősséget vállalt arra, hogy a pavilon áthelyezése károkozás nélkül történik meg. A kivitelező nem értesítette a piac vezetőjét arról, hogy a pavilon szerkezete az építmény megemelése során megsérült, így a vádlottnak nem volt lehetősége arra, hogy a munkálatokat leállítsa, és gondoskodjon a pavilon megőrzéséről. Az egyik alvállalkozó még igazolást is kiállított arról, hogy a pavilon áthelyezése megtörtént.

A bíróság felmentő ítéletével szemben a pótmagánvádló és ügyvédje fellebbezést jelentett be, így a döntés nem jogerős.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!