Felújították a hódmezővásárhelyi Kovács-Küry Időskorúak Otthonát

Belföld, 2021.12.01

Felújították a hódmezővásárhelyi Kovács-Küry Időskorúak Otthonát, a beruházás 732 millió forintból valósult meg, amelyből 600 milliót európai uniós és kormányzati támogatás fedezett - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint a több mint százéves épület energetikai korszerűsítésének köszönhetően fenntarthatóbbá vált az intézmény működtetése, és évente 315,74 tonnányi szén-dioxidnak megfelelő mennyiségű üvegházhatású gázzal kevesebb kerül a légkörbe. A beruházás által javul az otthon lakóinak és dolgozóinak komfortja.

A rekonstrukció kivitelezője a sándorfalvi székhelyű Ta-Ki House Építő Kft. volt.

A beruházás során szigetelték az épület homlokzatát és födémét, kicserélték a külső nyílászárókat, akadálymentesítették a vizesblokkokat, felújították az elektromos hálózatot, továbbá a villamosenergia-igény egy részének fedezése érdekében napelemeket telepítettek. Korszerűsítették a fűtésrendszert, amelynek kiegészítésére napkollektorokat helyeztek el az épület tetejére. Önkormányzati forrásból az esetleges áramszünetek kiküszöbölése érdekében aggregátort is telepítettek az épülethez.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!