Férfi kézilabda BL - A PSG otthonában veszített a Szeged

Pick Szeged, 2019.09.22

A Szeged 30-25-re kikapott a Paris Saint-Germain otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, vasárnap.

Férfi kézilabda BL - MOL-Pick Szeged - Paris Saint-Germain
  • Férfi BL, csoportkör, 2. forduló, B csoport:
Paris Saint-Germain (francia) - MOL-Pick Szeged 30-25 (16-14)
Párizs, Stade Pierre de Coubertin, 1800 néző. V: Nikolov, G. Nacsevszki (északmacedónok)
PSG: Gérard – Kounkoud 2, Remili 5 (1), Sagosen 4, L. Karabatic 2, N. KARABATIC 8, Nahi 4 (1). Csere: CORRALES (kapus), H. Toft Hansen, Ekdahl Du Rietz 1, Syprzak 3, Morros, Abalo 1. Edző: Raúl González
SZEGED: MIKLER – Radivojevics 4 (2), Maqueda 6, Gaber 1, Bánhidi 3, Källman 1, Bombac 2. Csere: Alilovic (kapus), BODÓ 5, J. Canellas 1, Kaspárek, Stepancic 1, Henigman, Zsitnyikov 1, Sostaric. Edző: Juan Carlos Pastor
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 2/2


A szegedi keretből az izlandi Stafan Sigurmannsson és a horvát Alen Blazevic hiányzott sérülés miatt, a hazaiaknál pedig a dán Mikkel Hansen nem játszott.

Több mint öt perc elteltével, háromgólos hátrányban született a vendégek első találata, ám ettől olyannyira lendületbe kerültek, hogy a 17. percben már ők vezettek 9-8-ra. A folytatásban Nikola Karabatic vezérletével fordított a PSG, a szünetben pedig 16-14 volt az állás.

A második félidő elején megint a vezetésért támadhatott a Szeged, ám a spanyol irányító, Joan Canellas két hibája után elhúztak a párizsiak és eldöntötték a mérkőzést. A vendégek többet hibáztak, sok labdát eladtak, és 13 perc alatt csak egyszer voltak eredményesek, eközben a hazaiak hat gólt dobtak. A francia bajnokcsapat a hajrában magabiztosan őrizte előnyét, és két vereség, illetve egy döntetlen mellett negyedszer győzte le a Szegedet.

A mezőny legeredményesebb játékosa Nikola Karabatic volt nyolc találattal, a norvég Sander Sagosen öt gólt szerzett. A túloldalon Bodó Richárd volt a legeredményesebb öt góllal.



A Szeged jövő szombaton a német Flensburgot fogadja, a Telekom Veszprém pedig vasárnap a Montpellier HB otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.


szombaton játszották:
B csoport: Telekom Veszprém-THW Kiel (német) 31-37 (13-16)
(MTI)

Címkék

Paris Saint-Germain MOL-Pick Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!