Férfi kézilabda MK - A Szeged a bajnokság után a kupát is visszahódítaná - ELŐZETES

Belföld, 2019.04.05

Az erőviszonyok ismét Veszprém-Szeged döntőt ígérnek a férfi kézilabda Magyar Kupában, amelynek négyes döntőjét a hétvégén rendezik a debreceni Főnix Csarnokban.

A címvédő veszprémiek a Dabas csapatával találkoznak az elődöntőben szombaton 13 órától, majd a bajnok szegediek következnek a Balatonfüred ellen, 15.15-től.

David Davis, a Veszprém vezetőedzője a klub honlapján úgy nyilatkozott, a Dabas ellen is nehéz meccset vár, hiszen első ellenfelük középcsapatnak számít a bajnokságban.

"Azért megyünk, hogy megnyerjük a kupát, nagy motivációval érkezünk. Az utóbbi tíz Magyar Kupát mi hódítottuk el, szeretnénk ezt a sort folytatni. Ha meg tudjuk verni a Dabast, akkor készen fogunk állni a döntőre, bárki ellen is játsszunk" - tette hozzá a spanyol tréner.

A 27-szeres kupagyőztes Veszprém és a hatszoros - legutóbb 2008-ban - aranyérmes Szeged is kettős győzelemmel jutott tovább a Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójából a negyeddöntőbe. Matej Gaber, a Szeged szlovén beállója szerint ez a kupa négyes döntőjére is erőt adhat nekik.

"A legfontosabb, hogy mindenképpen győzzünk, és frissek tudjuk maradni a fináléra, amennyire csak lehet. Nagyon erősen és határozottan kell kezdenünk, hogy megmutassuk, miért érkeztünk Debrecenbe" - fogalmazott Gaber.

Bánhidi Bence kijelentette, reményei szerint minden a papírforma szerint alakul, és a vasárnapi döntőben találkozhatnak a Veszprémmel.

"Készülünk, videózunk, edzünk, harcra készek vagyunk. Nemrég játszottunk a Veszprémmel, felelevenítjük a dolgokat. Rendben vagyunk, fejben kell majd koncentráltnak lennünk, hogy nyerni tudjunk" - tette hozzá a magyar válogatott beálló.

A két csapat eddig két alkalommal találkozott egymással a bajnokság mostani idényében: Veszprémben 32-27-re, hazai pályán pedig 25-23-ra győzött a Szeged.

Bodrovics István, az élvonal hetedik helyén álló Dabas KC klubigazgatója elismerte, könnyebb lett volna, ha a Balatonfüreddel játszanak az elődöntőben.

"Ilyen a szerencse... Majd meglátjuk, kivel találkozunk a bronzmérkőzésen" - tette hozzá.

Tomori Győző vezetőedző örömét fejezte ki, hogy - részben a szerencsés sorsolásnak köszönhetően - csapata idáig jutott a kupában. Hozzátette, mindenki játéklehetőséget kap majd a címvédő ellen, és a szombati találkozón elsősorban a vasárnapi bronzmeccsre készülnek majd.

Bene Tamás, a Balatonfüredi KSE elnöke is úgy fogalmazott, a papírforma alapján valószínűleg a harmadik helyért fognak majd pályára lépni, de természetesen mindent elkövetnek, hogy a Szeged ellen jó mérkőzést játsszanak.

"Ahogy mondani szokták, egy meccsen bármi előfordulhat. Megpróbálunk döntőbe jutni, de ha nem sikerül, akkor is szeretnénk ismét érmet nyerni, mint tavaly" - vélekedett.


A négyes döntő programja:

szombat, elődöntők:

-------------------
RotaChrom Dabas-Telekom Veszprém 13.00
MOL-Pick Szeged - Balatonfüredi KSE 15.15

vasárnap, helyosztók:

---------------------
a 3. helyért 13.30
döntő 16.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!