Fidesz: a néppárt kongresszusa a kereszténydemokrácia győzelmével érhet véget

Belföld, 2018.11.07

A Fidesz bízik abban, hogy a kereszténydemokrácia győzelmével ér véget az Európai Néppárt kétnapos, helsinki kongresszusa - közölte a nagyobbik kormánypárt külügyi kabinetjének a vezetője szerdán az MTI-vel.

Németh Zsolt telefonon nyilatkozva az MTI-nek azt mondta, ahogy Európa, úgy az Európai Néppárt is nagyon fontos választás előtt áll.

Jövő májusban az európai parlamenti (EP-) választáson Európa jövőjéről lesz döntés, mostani kongresszuson pedig megválasztják a néppárt jelöltjét az Európai Bizottság elnöki posztjára - magyarázta.

Közölte, az egyik aspiráns a néppárt liberális szárnyának a jelöltje, Alexander Stubb volt finn miniszterelnök, aki olyan bevándorláspolitikát képvisel, amelyet Magyarország nem fogad el, mert nem akar bevándorlóországgá válni.

Hozzátette: a másik jelölt Manfred Weber, aki a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa, a néppárt európai parlamenti frakcióvezetője. Weber a kereszténydemokrata szárny jelöltje és a néppárt magyar tagjai elkötelezték magukat a támogatása mellett - emlékeztetett.

Németh Zsolt azt mondta, bíznak abban, hogy Manfred Weber jelöltté választása nemcsak a bajor politikus sikere lesz, hanem a kereszténydemokrácia győzelme is lesz egyben.

Kitért arra is, hogy a magyar képviselők támogatása nem jelentéktelen, mert a Fidesz az ötödik legnagyobb "választói blokkal" rendelkezik és a második legnagyobb kormánypárt a néppárti kongresszuson.

Ez egy olyan erő, amely fontos támogatást jelent Manfred Webernek - értékelt.

Németh Zsolt beszámolt arról, hogy a szerdán kezdődő kongresszuson a magyar delegációt Orbán Viktor miniszterelnök vezeti és tagja a többi között Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Balog Zoltán miniszterelnöki biztos, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke és Novák Katalin államtitkár, a Fidesz alelnöke, valamint a Fidesz EP-képviselői.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!