Fidesz: Gyurcsányék beszélnek az egészségügyi dolgozókról?

Belföld, 2021.03.02

A Fidesz szerint a "baloldal álhíreivel" ellentétben a magyar egészségügyi dolgozók döntő többsége elfogadta az egészségügyi szolgálati jogviszonyt, eközben pedig minden idők legnagyobb orvosi és ápolói béremelése zajlik.

A nagyobbik kormánypárt keddi közleményében az ellenzéki pártok közös nyilatkozatára reagált, amelyben a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd kiállt az egészségügyi dolgozók mellett és azt követelte a kormánytól, hogy állítsa helyre az egészségügyi dolgozók közalkalmazotti jogviszonyát, vagy legalább halassza el az új szerződések aláírásának határidejét a koronavírus-járvány megszűnése utáni időpontra.

"Gyurcsányék beszélnek az egészségügyi dolgozókról?" - reagált a Fidesz közleményében, amelyben álságosnak nevezi, amit a "baloldal művel".

A kormánypárt hangsúlyozza: az a Gyurcsány és az a baloldal beszél az egészségügyi dolgozókról, amely kormányzása alatt sorra zárta be a kórházakat, több ezer orvost és ápolót tett utcára és üldözött el az országból. Akit nem rúgtak ki, azokat megalázóan alacsony bérért dolgoztatták, és még el is vettek tőlük egyhavi bért - tették hozzá.

A Fidesz szerint a baloldal tudatosan leépítette az állami egészségügyi ellátást, mert be akarta vezetni a fizetős egészségügyet, és üzletelni akart a betegeken.

A közleményben rögzítik: a "baloldal álhíreivel" ellentétben a magyar egészségügyi dolgozók döntő többsége elfogadta az egészségügyi szolgálati jogviszonyt, több mint 95 százalékuk aláírta a szerződést. Ezzel párhuzamosan minden idők legnagyobb orvosi és ápolói béremelése zajlik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!