Fidesz: Gyurcsányékkal nyugdíjemelés, 13. havi nyugdíj és rezsicsökkentés sem lenne

Belföld, 2022.09.15

Gyurcsányékkal se nyugdíjemelés, se 13. havi nyugdíj, se rezsicsökkentés nem lenne - közöle a Fidesz a szocialista Korózs Lajos nyilatkozatára reagálva csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben kiemelték: kisnyugdíjasoknak ma se nyugdíjemelés, se 13. havi nyugdíj, se rezsicsökkentés nem lenne, ha a Gyurcsány vezette baloldalon múlt volna. A baloldal ugyanis semmilyen nyugdíjasokat segítő intézkedést nem szavazott meg - hangsúlyozták.

Hozzátették: Korózs Lajos, Gyurcsány Ferenc kormányának idősügyi államtitkáraként maga is személyesen járult hozzá a nyugdíjasok megszorításához, az egyhavi nyugdíj elvételéhez és a rezsiárak sorozatos emeléséhez.

A nagyobbik kormánypárt felhívta a figyelmet arra, hogy az "elhibázott brüsszeli szankciók" miatt kialakult energia- és gazdasági válságban a magyar nyugdíjasokat egyedülálló támogatások védik: a legalacsonyabb energiaárakat fizetik, 13. havi nyugdíjat és inflációkövető nyugdíjemelést kapnak.

Korózs Lajos csütörtöki online sajtótájékoztatóján az átlagnál alacsonyabb összegű nyugdíjban részesülő nyugdíjasok kiemelt támogatására tett javaslatot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!