Fidesz: ha a baloldalon múlna, akkor se ingyenes tankönyv, se családi adókedvezmény, se családtámogatások nem lennének

Belföld, 2020.08.13

Ha a baloldalon múlna, akkor se ingyenes tankönyv, se családi adókedvezmény, se családtámogatások nem lennének - reagált a Fidesz csütörtökön a szocialista Bangóné Borbély Ildikó online sajtótájékoztatójára, amelyen az MSZP országgyűlési képviselője sürgette, hogy a kormány augusztusban fizessen tizenharmadik havi családi pótlékot a gyermekek iskolakezdésének segítéséért.

A nagyobbik kormánypárt MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: ha a baloldalt valóban egy percig is érdekelné a gyermekes családok megélhetése, akkor támogatták volna az eddigi család- és gazdaságvédelmi intézkedéseket, a családi adókedvezmény bevezetését és bővítését, a kisgyermekes családokat segítő támogatásokat, a devizahitelek eltörlését, az otthonteremtési támogatások és az ingyenes tankönyvprogram bevezetését.

"A baloldal azonban tizedik éve minden családtámogatást elutasít és támad, ha rajtuk múlna, akkor ma se ingyenes tankönyv, se családi adókedvezmény, se családvédelmi intézkedések nem lennének" - olvasható a közleményben.

Hozzátették: a baloldal kormányzása alatt sorozatos megszorításokkal sújtotta a gyermekeseket, elvette tőlük a családi adókedvezményt, devizahitelekbe, "eladósodásba taszította őket". Duplájára emelték a munkanélküliséget, és hagyták, hogy "a piaci szereplők a családok kárára a tankönyvek árán is nyerészkedjenek".

Hangsúlyozták: a Fidesz-KDNP kormányzása óta egyre bővülnek a családtámogatások.

"A járvány okozta válság ellenére is növeljük a gyermekesek támogatását, megvédjük a magyar emberek munkahelyét és a szeptemberben induló tanévben már minden általános és középiskolai tanuló ingyen kapja a tankönyvet" - írta közleményében a nagyobbik kormánypárt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!