Fidesz: Karácsony tájékoztassa a zuglóiakat a parkolás ügyében!

Belföld, 2019.07.08

A Fidesz budapesti szóvivője arra szólította fel hétfőn Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármestert, hogy "próbáljon meg polgármesterként viselkedni", és mielőbb tájékoztassa a lakosságot a kerületi parkolás ügyében, két nap múlva ugyanis lejár a parkolóóra-üzemeltetési és parkolás-ellenőrzési szerződés.

Zsigmond Barna Pál budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: Karácsony Gergely alkalmatlansága egyre szűkülő zsákutcába viszi Zuglót. "Miközben a botrányos parkolásüzemeltetési szerződéseken keresztül napi egymillió forint folyik el, a polgármesterről úgy pattannak le az érdemi megoldási javaslatok, mint egyszeri szocialista az ajtóról" - fogalmazott.

Jelezte, Karácsony Gergely sem a szerződések felmondásáról, sem a zuglóiak ingyenes parkolásáról szóló határozatot nem hajtotta végre, pedig maga is megszavazta azokat májusban. Sőt, ez nem először történik, már 2017-ben is született döntés arról, hogy 100 óra ingyenes lesz a kerületben, aminek a végrehajtását szintén halogatja - tette hozzá.

Szerdán pedig újabb fejezet nyílik - folytatta a szóvivő -, lejár ugyanis a parkolóórák üzemeltetésére és a parkolás ellenőrzésére kötött szerződés, ami egyebek mellett azt jelenti, hogy azok a parkolóőrök, akik eddig ellenőrizték a cédulákat, leteszik a munkát.

A Fidesz mielőbbi választ vár a zuglói polgármestertől arra, hogy milyen intézkedéseket tett az ügyben - közölte Zsigmond Barna Pál. Hajlandó lesz végrehajtani a testületi határozatot, és ingyenes lesz a zuglóiaknak a parkolás, ahogy egyébként június 13. óta lennie kellene? - kérdezte Karácsony Gergelyt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!