Fóliahegesztő berendezést adományoztak a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnek

Belföld, 2021.08.23

Fóliahegesztő berendezést adományozott 1,3 millió forint értékben a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnek az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. - nyilatkozta a kórház főigazgató főorvosa hétfőn az MTI-nek.

Nagy Anikó azt mondta: a fóliahegesztő berendezés a kórház központi sterilizáló egységébe kerül. Az eszközre azért volt szükség, mert a koronavírus-járvány miatt több eszközt kell sterilizálni - tette hozzá.

Emlékeztetett: tavaly a szervezettől légtisztító berendezéseket kaptak, amelyekkel a várók légterét tisztítják, ezzel is biztonságosabbá téve a gyermekek ellátását.

Nagy Anikó elmondta azt is: a szervezet az idén 35 millió forintot oszt szét 19 megyei kórház gyermekosztályának. A főigazgató főorvos ezt példaértékű összefogásnak nevezte, és köszönetét fejezte ki a szervezetnek az adományért.

Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a magyar vadásztársadalom minden évben jótékonysági vadászatot rendez országszerte egyidőben, hogy 19 megyei kórház gyermekosztályára orvosi eszközök beszerzését támogassa.

Az adományt hétfőn Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója adta át Nagy Anikónak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!