Folynak a Vezér utca átépítésének előkészületei

Belföld, 2022.05.27

Elkezdődhet a XIV. kerületi Vezér utca felújítása, már folyik a kivitelezési munkák előkészítése - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a zuglói Vezér utca több mint 800 méter hosszú, Füredi utca és a Fogarasi út közötti szakasza újul meg, ahol a két forgalmi irányt jelenleg középen kialakított parkolók választják el egymástól.

A korszerűsítés során a Vezér utcán megszűnik egy-egy forgalmi sáv. Parkolót és kerékpársávot alakítanak ki, új járdákat építenek, illetve taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítják az akadálymentes és biztonságos közlekedést.

Emellett megújítják a Vezér utca burkolatát és átépítik a Fogarasi úti csomópontot. Elvégzik a szükséges közműkiváltásokat, korszerűsítik a közvilágítást, valamint újakra cserélik a trolifelsővezeték-hálózat oszlopait.

Továbbá a felújítás következtében zöldebb lesz a környezet, mert a füvesítés mellett több mint negyven fát, valamint 8300 cserjét ültetnek el.

A BKK várhatóan a nyáron adja át a munkaterületet a kivitelező Colas Út Zrt.-nek. A korszerűsítés több mint 900 millió forintból valósul meg a BKK beruházásában, és 2023 tavaszán fejeződhet be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!