Folytatja a tesztelést a SYNLAB

Belföld, 2020.09.22

A munkafolyamatok optimalizálásával oldja meg a SYNLAB Hungary Kft, hogy folytathassa a tesztelést a szeptember 21-től életbe lépő hatósági árakon.

PCR teszt A csepeli laboratóriumba hetek óta a korábbi mintamennyiség többszöröse érkezik be feldolgozásra, a kapacitáshiány miatt a COVID PCR vizsgálatok végzését ezentúl hosszabb határidővel vállalják. A tervezett volumenbővítést elhalasztják.

Az ország legnagyobb magándiagnosztikai laboratóriuma továbbra is elkötelezett a magyar egészségügy mellett, ezért folytatja a SARS CoV-2 vírustesztek vizsgálatát melyet a munkafolyamatok optimalizálásával old meg, hétfőtől a hatósági árakon.

„A laboratórium március óta, gyakorlatilag a járványhelyzet első napjától végez SARS CoV-2 teszteket. A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi laborjaként is működünk, május óta viszont a lakosság számára is elérhetővé tettük a szolgáltatást. Hetek óta folyamatosan a kapacitásainkat meghaladó mintamennyiség érkezik be hozzánk, ami miatt nagy szükség lenne a volumenbővítésre. A jogszabályi változások miatt kérdéses, hogy erre mikor kerülhet sor, ugyanakkor a tesztelést a tőlünk megszokott, kifogástalan szakmaisággal folytatjuk. Sok más laboratóriummal ellentétben nem szeretnénk egyszerűsítő megoldásokhoz folyamodni, ami csökkentené az eredmények pontosságát. ” – mondta el Póda Tamás, a SYNLAB Hungary Kft. kereskedelmi és marketing igazgatója.  

A szakértő hozzátette, hogy a hatósági ár bevezetése a legtöbb laboratóriumi szolgáltatót nehéz helyzetbe hozta, mivel a vizsgálati önköltség is nagyságrendileg ezen a szinten mozog. A SYNLAB a hatósági árazás után is a szokásos minőségben biztosítja a vizsgálatokat és számít arra, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ, valamint a kormányzat részéről érkezik olyan operatív, szakmai és anyagi támogatás, mely lehetővé teszi, hogy a COVID diagnosztizálásban a kezdetektől részt vevő, szakmailag elkötelezett, végsőkig kitartó laboratóriumok ezt a munkát továbbra is a megfelelő feltételekkel, minőségi kompromisszumok nélkül tudják majd folytatni, kiszolgálva ezzel az egyre növekvő diagnosztikai igényeket.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!