Főpolgármester-helyettes: mintegy 11 ezer kérelem érkezett fővárosi lakásrezsi-támogatásra

Belföld, 2022.12.08

Mintegy 11 ezer kérelmet nyújtottak be a fővárosi lakásrezsi-támogatásra október eleje és november vége között - közölte Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes csütörtökön, háttérbeszélgetésen.

Kiss Ambrus elmondta, október elsejétől - amikor bővítették a támogatást - november végéig 10 ezer 700 kérelem érkezett, az egész évet tekintve ez a szám meghaladta a 11 ezer 500-at.

Hozzátette: a két hónapban körülbelül 340 millió forintnyi támogatási igény érkezett be.

A benyújtott kérelmek 90 százalék érvényes, 10 százalékuknál hiánypótlásra van szükség - jegyezte meg Kiss Ambrus.

Kiemelte, a program folytatódik, és a fővárosi lakásrezsi-támogatás nem kizárólagos, mellette elérhetők a kerületek által adott támogatások is.

A Fővárosi Közgyűlés augusztus végén módosította a fővárosi lakásrezsi-támogatásról szóló rendeletet, amellyel jelentősen bővítették a támogatásra való jogosultságot, valamint duplájára emelték a leginkább rászoruló budapesti háztartások számára hozzáférhető támogatás összegét.

Az új rendszerben a havi 4 ezer, évi 48 ezer forintos támogatást a rászoruló háztartások, valamint azok a nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő budapestiek kaphatják, akik öregségi nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülnek, ellátásuk havi összege azonban alacsonyabb, mint a létminimum körül meghatározott havi 100 ezer forintos küszöbérték. Az ezt meghaladó, de havi 170 ezer forintnál alacsonyabb összegű ellátásban részesülő budapestiek havi 2 ezer forint - évi 24 ezer forint - támogatásban részesülhetnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!