Fórum a felsőoktatási kiválósági program tapasztalatairól

Belföld, 2019.03.25

A kormány által 2017-ben indított felsőoktatási kiválósági programról tartottak konferenciát hétfőn a Miskolci Egyetemen; az elért eredményekről a Természeti erőforrások optimalizálása korszerű technológiákra alapozva című rendezvényen számoltak be szakemberek.

Horváth Zita, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára a rendezvény előtt az MTI-nek elmondta: az új nemzeti kiválósági programban a fiatal kutatók életpálya-támogatása mellett elindították a Felsőoktatási Intézményi Kiválósági Programot is. A programba, pályázatot követően, tíz másik magyar egyetemmel együtt, a Miskolci Egyetem is bekerült, amely eddig összesen 900 millió forintot nyert el két kiemelt tématerületi program megvalósítására.

Kiemelte, első körben 15 milliárd forint pályázati pénzből indult egy a kutatás-fejlesztés területére fókuszáló program, amire a felsőoktatási intézmények nem egyes tudományágakban, hanem úgynevezett tématerületi projektekkel pályázhattak, s így több tudományág képviselői tudnak közösen dolgozni.

Szűcs Péter, az egyetem műszaki földtudományi karának dékánja közölte: a program célja az, hogy a felsőoktatási intézmények kiválósági területeit tovább erősítse.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!